Brisanje računa
Kako trajno izbrisati Scanomy račun
Važno upozorenje
Brisanje računa je trajno i ne može se poništiti. Svi vaši podaci bit će trajno uklonjeni s naših poslužitelja u roku od 30 dana.
Ako imate problema s aplikacijom, prvo kontaktirajte našu službu za korisnike.
Kako izbrisati korisnički račun
Otvorite aplikaciju Scanomy
Otvorite aplikaciju Scanomy na mobilnom uređaju.
Idi na karticu Profil
Otvorite karticu "Profil", koja se obično nalazi na donjoj navigacijskoj traci.
Pronađite opciju "Izbriši račun"
Pomičite se prema dolje u postavkama profila kako biste pronašli opciju "Izbriši račun".
Potvrdi brisanje
Slijedite upute za potvrdu brisanja računa. Možda ćete morati unijeti lozinku ili potvrditi putem e-pošte.
Što će biti izbrisano
Osobni podaci
- Svi tvoji računi i podaci o kupnji
- Fotografije i slike računa
- Analitika i uvidi u troškove
- Podaci o profilu računa
Postavke aplikacije
- Postavke i prilagodbe aplikacije
- Prilagođene kategorije i oznake
- Izvoz povijesti i sigurnosne kopije
- Povijest pretplata i računa
Vremenski okvir brisanja
Odmah
Pristup računu se odmah onemogućuje i više se nećete moći prijaviti.
U roku od 7 dana
Svi osobni podaci uklanjaju se iz aktivnih sustava i označavaju za brisanje.
U roku od 30 dana
Potpuno uklanjanje podataka sa svih poslužitelja i sigurnosnih kopija je dovršeno.
Prije brisanja
Razmotri ove alternative
- Izvezite svoje podatke: Preuzmite svoje račune i podatke o troškovima prije brisanja
- Kontaktirajte podršku: Možda možemo riješiti probleme koje imate
- Privremena stanka: Jednostavno prestanite koristiti aplikaciju bez brisanja računa
Trebate pomoć?
Ako imate problema s brisanjem računa ili pitanja o postupku, kontaktirajte službu za korisnike: